Ik ben een volwassene zonder ervaring, kan ik piano leren spelen?

Natuurlijk! Bij Pianolessen Utrecht geloven we dat iedereen op welke leeftijd dan ook piano kan leren spelen. Elke leeftijd heeft zijn voordelen en nadelen. En we zijn klaar om samen met jou een passen lesplan te creëren. Je bent nooit te oud om te leren!

Bieden jullie ook les aan huis aan?

Pianolessen Utrecht biedt geen les aan huis aan. Uit ervaring blijkt dat les aan huis vaak niet handig is. Thuis zijn er heel veel afleidende factoren zoals bijvoorbeeld kinderen, werk, tv, hond, et cetera. In onze ogen kan een leerling zich niet goed concentreren in deze omgeving. En tweede groot nadeel is dat op locatie een docent geen gebruik kan maken van allerlei leuke materialen zoals spelletjes, extra boeken als aanvulling voor de les en alle onze didactische materialen. We snappen wel dat je als ouder druk bent, dus we proberen steeds meer locaties in de buurt te openen. Is er nog geen docent van Pianolessen Utrecht bij jullie in de buurt? Laat het weten via contactformulier.

Ik heb nog geen instrument thuis, kan ik alvast met pianoles beginnen?

Voordat je een afspraak maakt voor een proefles heb je geen instrument nodig. We begrijpen dat een aanschaf van een geschikt instrument heel duur kan zijn, zeker in een situatie wanneer het nog niet duidelijk is of pianoles iets voor jou is. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden op dit gebied.

Wij werken bijvoorbeeld veel samen met pianobedrijf Clavis. Bij Clavis kan je 3 maanden een goed digitaal instrument in bruikleen krijgen zonder kosten. Meld je snel aan voor een proefles en we helpen je verder!

Wat is een geschikt instrument voor een pianoles?

Bij Pianolessen Utrecht snappen we dat een piano een heel erg grote aanschaf kan zijn. Als blijkt dat je door wil gaan met de lessen, kun je verschillende opties overwegen. In het meeste ideale scenario had iedereen die pianoles heeft een vleugel thuis staan, maar dit kan natuurlijk niet zomaar. En dat snappen we! Maar elke akoestische piano of een goede digitale piano met 88 toetsen en goede toetsaanslag is een optie. Je docent kan je adviseren met de aanschaf van een geschikt instrument, in overleg kan er een afspraak gemaakt worden om samen naar de winkel te gaan om je te assisteren. Dit doen we natuurlijk gratis!

Is een keyboard geschikt voor pianoles?

Helaas uiteindelijk niet. Aan het begin, de eerste paar maanden is het een prima oplossing als deze al thuis staat. Maar na een paar maanden voldoet een keyboard niet meer. Een keyboard heeft vaak niet genoeg toetsen (minder dan 88 toetsen), geen vast pedaal en een andere toetsaanslag. En de klank inspireert en motiveert niet om fantasierijk te spelen.

Ik ben heel erg druk en hebt niet zo veel tijd om te oefenen. Kan pianoles nog steeds?

Volwassenen zijn extreem druk. Werk, gezin, huishouden, sporten en nog veel meer. En een rijk sociale leven hoort er ook nog bij. Dit vinden we ook belangrijk. Om piano te leren spelen is het wel een beetje anders dan bijvoorbeeld naar een sport gaan. Er is oefentijd nodig. Door herhaling worden alle juiste gewoontes en nieuwe concepten geleerd. Voor pianoles heb je wel inzet nodig. Het liefst op dagelijks basis. Maar we verwachten niet dat je urenlang achter de piano zit. Maar 10 minuten per dag zou moeten lukken. En als het langer dan 10 minuten is, geweldig!

Ik oefen niet regelmatig. Wat zou kunnen helpen?

Het is vooral belangrijk dat oefentijd een routine wordt. Oefenen hoeft geen urenlange activiteit te zijn. Maar het helpt om een vaste moment op de dag te vinden wanneer je ongestoord kan oefenen. Natuurlijk is elke situatie anders. Dus we bekijken samen, wat voor jouw familie werkt. Bijvoorbeeld elke dag voor jewerk te oefenen, dan heb je de hele avond vrij. Of gelijk na je werk met dezelfde redenering. Er zijn heel veel mogelijkheden. We moeten samen in gesprek en passende manier te vinden voor jou, je levensstijl en je familie. Met consistentie als basisfactor.

Ik heb oefenen altijd saai gevonden. Vandaar mijn twijfel over pianoles. Wat doe jullie anders?

Uit onze ervaring blijkt dat oefenen niet altijd vanzelfsprekend is. Naast werken wil je nog tijd doorbrengen met je gezin, lezen, tv kijken, et cetera. Dat vinden we allemaal leuk. Ons doel als docenten, is om je te motiveren en oefenen leuk te maken. Als je door muziek gemotiveerd bent om iets te leren spelen, ga je sneller achter de piano zitten. Leuke moderne muziek en creatieve opdrachten helpen hierbij. En we zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om oefenen in een spel te veranderen.

Kan ik een duo les hebben met een vriend/collega?

Pianolessen Utrecht biedt geen duo les aan. Uit ervaring blijkt dat dit ten kosten van de ontwikkeling gaat. Iedereen is anders, iedereen leert op een andere snelheid, iedereen heeft zijn eigen unieke talenten die zich moet ontwikkelen. In een duo les is er weinig tijd voor een individuele aanpak en dat zien we niet graag. We willen iedereen helpen het beste uit zich zelf te halen.

Al beslist?

Geen antwoord gevonden op je vraag?

Contact

Pianolessen Utrecht

Beurréperenlaan 2

3452DE Vleuten

 

+31627895352

info@pianolessen-utrecht.nl

 

BTW-id NL002499201B12

KvK nr. 51845644